Mijn naam is Jolanda Verduin (1965) en ben geboren en getogen in Velsen. Na gewoond te hebben in Amsterdam en Den Haag ben ik nu woonachtig in Heiloo. Een prachtig dorp in Noord-Holland vlakbij duinen, bos en zee. 

In 2015 ben ik gaan schilderen omdat ik altijd met bewondering heb gekeken naar mijn oom die kunstschilder is en ik vond dat ik dat ook maar eens moest gaan proberen. Van hem heb ik diverse technieken geleerd die ik nu toepas in mijn werk. Ik ben er achter gekomen dat ik schilderen fantastisch en heerlijk vind om te doen. Dat werd versterkt door de complimenten die ik kreeg en het is een ware passie geworden. Ik schilder op doek, papier, hout, meubels, glas, steen, eigenlijk op alles waarop je maar kunt schilderen. Mijn kinderen, muziek en het landschap op mij heen zijn mijn grootste inspiratiebronnen.

Naast het schilderen werk ik graag met papier mache en textiel. Van papier mache maak ik objecten die ik vervolgens beschilder of bewerk met textiel. Het liefst maak ik gebruik van afgedankte spullen en hergebruik ik de materialen waarop ik schilder.

Ik maak ook werk in opdracht.